Op reis naar Engeland

3 augustus 2013 – Na zes weken van regelen, verkopen, weggooien, op de post doen en verhuizen, is dan eindelijk het moment van vertrek naar Engeland aangebroken. En dat is goed, want we hebben er zin in en zijn eraan toe.

Enkele dagen geleden haalden we ons huis leeg. Heel veel mensen hielpen ons daarbij. Door hun auto uit te lenen, door een karretje mee te nemen, door iets over te nemen of te stallen… Omdat we ons bed verhuisden, moesten we op een gegeven moment ergens anders slapen. Toen we de volgende morgen onze straat in liepen om verder op te ruimen en te verhuizen, merkten we allebei dat we het gevoel hadden in een vreemde straat te lopen. Blijkbaar was de knop omgegaan. Hoewel we de sleutels nog hadden, hadden we al afscheid genomen van ons stekkie aan de Anjelierstraat.

Passen en meten met de bagage en dan in de bus naar Engeland! Vanaf komende maandag 5 augustus beginnen we met cursussen. De eerste cursus (LACA, Language and Culture Acquisition) duurt tot vrijdag 13 september en doen we samen. Vervolgens hebben we een week vrij. De elf weken daarna (23 september – 6 december) volgen we de ART (Assignment Related Training). Een introductiecursus op het werk dat we gaan doen. Hanneke zal dan dus de beginselen van alfabetiseringswerk leren, terwijl ik les krijg over taalkunde en vertaalwerk. ART eindigt op vrijdag 6 december. Van 9 tot 11 december hebben we dan nog een korte cursus over Wycliffe als organisatie en over werken als zendeling in een team en binnen Wycliffe. Het belooft erg leerzaam (en leuk!) te worden.

Waar zitten we gedurende deze maanden? In Redcliffe College (www.redcliffe.org), in Gloucester. Dat ligt in Engeland, vlak aan de grens met Wales. Wycliffe heeft op dit college haar opleidingen ondergebracht in het Centre for Linguistics, Translation and Literacy. We gaan daar wonen op het college, op een gang met meerdere kamers en een gedeelde keuken en badkamer. Terug naar het studentenleven dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.