Aan de slag…

12 augustus 2013

De eerste week zit erop! Vorige week hebben we jullie laten weten dat we veilig in Gloucester zijn aangekomen en sindsdien is er veel gebeurd. We hebben het gevoel alsof we hier al weken zijn. De dagen zijn vooral gevuld met allerlei soorten lessen (ongeveer van 9.00 uur tot 16.00 uur). Daarna hebben we nog wat studietijd om ons huiswerk te maken. Heerlijk, we zijn dus weer helemaal terug in onze studietijd.

Afgelopen week waren de lessen nog redelijk introducerend: Wat is cultuur? Wat is taal? Hoe zijn deze twee dingen aan elkaar verbonden? Op welke manieren kun je taal leren? Aan de hand van welke factoren kun je culturen beschrijven? Erg leuke vragen om over na te denken! Vooral omdat de groep (van 15 mensen) internationaal is. Zo leer je heel veel verschillende dingen van elkaar.

Vanaf deze week gaan we echt aan de bak: we gaan beginnen met het vak Phonetics. Tijdens dit vak leren we allerlei dingen over klanken in gesproken taal. Je hebt een eindeloze hoeveelheid klanken die je met je mond en keel kunt maken. Alleen gebruiken we in talen slechts een klein deel hiervan. Om een andere taal te kunnen leren spreken is het dus ook belangrijk te ontdekken welke klanken in die taal anders zijn en op welke manier je die kunt maken. Tijdens de lessen gaan we veel klanken leren die niet in het Nederlands worden gebruikt. Dit betekent een hoop rare keelklanken en gekke bekken. En heel veel oefenen!

Vandaag kon je vanuit de verschillende lokalen de meest exotische klanken horen: ‘oooooooooeeeeeaaaaaaaa’, ‘BHAAA’  en ‘iiiiiiiiiiiiiiiiiooooooooo’.

We genieten hier enorm van het leven op Redcliffe College. De groep is erg leuk en er is veel ruimte voor ontspanning. We voelen ons op heel veel manieren gezegend door God.

Dank ook voor al jullie leuke reacties!

Tot de volgende keer!

Voor diegenen die nog graag ons adres in Engeland willen hebben:

Michiel en Hanneke Louter
Redcliffe College
Wotton House
Horton Road
Gloucester
GL1 3PT UK


In Gloucester! De komende maanden is dit onze plek!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.